Київрада віддала Китаїв під забудову

Київрада віддала Китаїв під забудову Фото: facebook.com/docskmda

Депутати Київради проголосували за продовження оренди земельної ділянки на 15 років для компанії KAN Development у місцевості Китаїв у Голосіївському районі. Про це повідомляє "Спадщина".

На трьох ділянках загальною площею 50 га забудовник планує звести житловий комплекс майже на 6000 квартир. Також там передбачено паркінг на 2 800 місць. 

Крім того, під забудову віддають ділянки в урочищі Самбурки та в урочищі Болгарське. З ділянками під будівництво також межує район Мишоловка. 

У матеріалі LB.ua зазначалося, що після забудови навантаження на інфраструктуру району зросте — з'являться труднощі з рухом транспорту проспектом Науки, а жителі Мишоловки не зможуть виїхати зі свого мікрорайону.

У травні цього року в Мінкульті нагадали, що Китаїв є пам'яткою національного значення. На його території виявили древній комплекс археологічної культурної спадщини — залишки фортифікаційних споруд, трипільську кераміку, житла часів Київської Русі з глиняними печами. Також в урочище приїздять віряни, щоб відвідати церкви та стародавні печери, які досі не вивчені до кінця.

Як як раніше заявляв власник KAN Development Ігор Ніконов, саме урочище Китаїв забудовувати не планують. За словами девелопера, там хочуть створити туристичний хаб, громадські центри, дитячі навчальні заклади, місця для проведення ярмарок та туристичних фестивалів.

У нас є документ, який підтверджує, що наша ділянка не відноситься до земель історико-культурного призначення і там можна будувати об’єкти. Ми навіть готові оплатити роботу археологів, щоб вони провели в урочищі свої розкопки, — сказав він.

Нагадаємо, що у лютому цього року Господарський суд Києва віддав під забудову пам'ятку археології "Китаївське городище та курганний могильник" площею майже 4,8 гектара.  

Щоб не допустити знищення пам'ятки археології, кияни створили петицію до столичної влади з проханням захистити Китаїв від забудови. Вона вже набрала необхідну для розгляду кількість підписів, і мер Києва Віталій Кличко доручив розглянути звернення своїм заступникам.

Довідка. "Китаївське городище та курганний могильник" — історична місцевість у Голосіївському районі Києва, яка з 2009 року має статусу пам'ятки археології національного значення. На цій території виявили городище з поселеннями та курганним могильником IX–XIII століть.

Читай також: "Частину дворика з воронами віддали під забудову"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації