Київську владу просять змусити водіїв маршруток приймати безготівкову оплату проїзду

Київську владу просять змусити водіїв маршруток приймати безготівкову оплату проїзду Фото: "ТиКиїв"/Ігор Кузнєцов

До влади Києва звернулись із проханням зобов'язати водіїв столичних маршруток приймати безготівкові платежі за проїзд. Відповідну петиції зареєстрували на сайті Київради.

За словами автора звернення Михайла Тимофєєва, така ініціатива має покращити транспортне обслуговування мешканців і гостей столиці з кількох причин.

По-перше, під час повітряних тривог муніципальний транспорт зупиняється, а маршрутки часто продовжують виконувати свої рейси. Однак багато пасажирів користуються безконтактними способами оплати проїзду та не мають при собі готівки. Тому можливість оплатити проїзд у маршрутці безготівково забезпечить їм доступ до транспорту під час тривоги.

По-друге, безготівкова оплата проїзду сприятиме зручності та комфорту пасажирів. Адже все більше людей віддають перевагу саме безготівковим розрахункам через їхню швидкість, безпеку та зручність.

Забезпечення можливості оплати проїзду в маршрутних таксі за допомогою карток або мобільних додатків дозволить уникнути необхідності шукати дрібні гроші, що особливо важливо під час поїздок у годину пік, — йдеться в петиції.

Також зазначається, що безготівкові платежі підвищать прозорість та контроль над фінансами у сфері маршрутних перевезень. Це дозволить ефективніше контролювати доходи перевізників та сприятиме збільшенню надходжень до міського бюджету. Зокрема, перевізникам буде складніше ухилятися від сплати податків.

Щоб розробити план з впровадження безготівкових платежів у маршрутках, автор петиції пропонує створити в місті робочу групу з представників КМДА, перевізників, банківських установ та технологічних компаній.

Нагадаємо, у Голосіївському районі столиці облаштували ще одну виділену смугу громадського транспорту. Їздити нею можуть автобуси, тролейбуси, велосипедисти та таксі. А от приватним авто рухатися цією смугою заборонено. 

Читай також: "Щасливий квиток 2024: як оплатити проїзд у київському транспорті"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації