КМДА зобов'язав забудовника зупинити роботи на місці фундаменту палацу Розумовського

КМДА зобов'язав забудовника зупинити роботи на місці фундаменту палацу Розумовського Фото: facebook.com/AmiDPerov

Департамент охорони культурної спадщини КМДА видав припис з вимогою повністю зупинити будівельні роботи на місці фундаментів палацу Кирила Розумовського. Про це повідомив активіст Дмитро Перов.

Він нагадав, що близько двох тижнів тому, 13 березня, ТОВ "Собі" під виглядом "капітального ремонту" почало самовільний демонтаж будівлі інженерних служб Київської фортеці на вулиці Івана Мазепи, 3В. Під час будівельних робіт забудовник зруйнував частину 171-річної будівлі та розпочав нове будівництво. 

Під час робіт з'ясувалось, що будівля інженерних служб, яку почали зносити, була зведена на більш давній будові. Згідно з картографічними матеріалами, це — фундаменти зруйнованого раніше палацу останнього гетьмана України Кирила Розумовського, 1790-х років.

0 / 0

Історична знахідка не зупинила забудовника, і фундаменти палацу Розумовського почали заливати бетоном. Місцеві мешканці звернулися до правоохоронців, щоб ті зупинили будівництво. Однак, попри те, що поліція зобов'язала забудовника призупинила роботи, він продовжив будівництво.

Цікаво, що протиправні дії вчиняють в охоронній зоні пам'ятки архітектури та містобудування — "Будинок Українського військового округу" (більш відомий як "будинок-літак"). Через роботи на будівлі вже почали з'являтися вертикальні тріщини від цоколя до горища.

Крім того, ця територія знаходиться в межах буферної охоронної зони об'єкта ЮНЕСКО "Київ: Собор Святої Софії та прилеглі монастирські споруди, Києво-Печерська Лавра". За законом, нове будівництво тут заборонене.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, що через обстріл столиці постраждав історичний будинок "Укркабель" на Татарці.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації