Через обстріл Києва постраждав історичний будинок “Укркабель” на Татарці та зруйнований склад ROZETKA

Через обстріл Києва постраждав історичний будинок “Укркабель” на Татарці та зруйнований склад ROZETKA Фото: t.me/kirstepan

Через чергову ракетну атаку на Київ вранці 21 березня на Татарці постраждав історичний "сталінський" будинок заводу "Укркабель". 

Перед будинком, розташованим на вулиці Нагірній, 8/32, упав уламок однієї з російських ракет. Ще один  влучив у вікно квартири на верхньому поверсі та спричинив пожежу. Всередині на момент удару нікого не було. В інших квартирах будинку повибивало шибки та балкони.

Фото наслідків влучання опублікувала КМВА.

0 / 0

Будинок у стилі радянського неокласицизму збудували у 1938-1940 роках за проєктом відомого архітектора Семена Барзиловича. Зводили його з червоної цегли, тож будівля спочатку мала народну назву "Червоний будинок", проте потім її пофарбували у рожевий колір.

У 1930-1940-ті роки це був один із найбільших житлових будинків Києва. Він височів на горі над Куренівкою, особливо виділялось наріжжя з видовою вежею, увінчаною шпилем. Загалом у будинку нараховувалось понад 50 комунальних квартир, у які заселили працівників заводу "Укркабель".

Будинок Укркабель на Татарці
Скан із журналу "Архітектура Радянської України"

Також під час ранкового обстрілу Києва був практично зруйнований склад маркетплейсу ROZETKA, повідомив співвласник компанії Владислав Чечоткін.

Сильно постраждала будівля складу, машини компанії та товари. На зміні у ніч обстрілу було 99 працівників ROZETKA — на щастя, вони не постраждали, бо перебували у бомбосховищі.

Пробачте, будь ласка, дорогі клієнти, сьогодні ми можемо десь затриматися з доставками, — зазначив Чечоткін.

0 / 0

Нагадаємо, у Василькові замість зруйнованого російською ракетою п'ятиповерхового будинку зведуть новий. Він матиме 9 поверхів та буде розрахований на 96 квартир. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації