Комісія Київради підтримала петицію з вимогою повернути на Пейзажну алею скульптуру "Дівчинка на подушках"

Комісія Київради підтримала петицію з вимогою повернути на Пейзажну алею скульптуру "Дівчинка на подушках" Фото: Лілія Любецька

Комісія Київради з питань захисту та збереження культурної спадщини підтримала петицію, у які просять повернути на Пейзажну алею скульптуру "Дівчинка на подушках" (інша назва — "Янгол на подушках"). Про це повідомив активіст й автор звернення Дмитро Перов.

Скульптуру київського митця Костянтина Скритуцького демонтували з Пейзажної алеї на початку цього літа. За словами столичних посадовців та ініціаторів демонтажу, ГО "Андріївсько-Пейзажна ініціатива", скульптуру прибрали через те, що вона перебувала у поганому стані, а реставрувати її було неможливо.

Залишки демонтованої скульптури. Фото: facebook.com/skrytutskyy/photos

На місці демонтованої скульптури згодом встановили нову — "Янгол на будиночку". Над нею працював вже інший митець, В'ячеслав Дідківський.

Однак Перов та сам автор "Дівчинки на подушках" вважають її демонтаж вандалізмом авторських прав, адже згоду на це Скритуцький не надавав. За його словами, ініціатори знесення до нього навіть не звертались.

Тож у своїй петиції Перов вимагає від міської влади відновити "Дівчинку на подушках" на Пейзажній алеї, залучивши до процесу реставрації автора скульптури.

Профільна комісія Київради на засіданні 28 серпня підтримала цю петицію. Також ініціативу підтримала дружина скульптора Марія Скритуцька.

Проти виступила очільниця Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Марина Соловйова. За її словами, відновлення скульптури потрібно погодити з місцевими жителями, а у самій петиції "відсутні пропозиції щодо підтримки електронної петиції".

Нагадаємо, напередодні французький вуличний художник Джеймс Коломіна створив у Києві свій п'ятий і завершальний артоб'єкт, присвячений Дню Незалежності України.

Читай також: "I'm Fine: українці представили десятитонну інсталяцію на фестивалі Burning Man 2024"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації