Корисні обіди для дітей у школах: на Київщині реалізують пілотний проєкт

Корисні обіди для дітей у школах: на Київщині реалізують пілотний проєкт Фото: Getty Images

У Бучі, що на Київщині, реалізують всеукраїнський пілотний проєкт "Фабрика кухні". Будуть забезпечувати корисними обідами дітей у школах Бучанської, Немішаївської та Бородянської громад, повідомляє Бучанська міська рада.

Зазначається, що з 1 листопада новозбудована фабрика у Бучі має запрацювати на повну потужність. Тут виготовлятимуть 10 тисяч порцій гарячих обідів щодня. 

Зі слів голови Національної асоціації громадського харчування Ореста Степаняка, в одному місці будуть готувати багато їжі, яка охолоджуватиметься в апараті шокового зниження температури, так вона зможе довше зберігатися. У школи, куди доставлятимуть готову продукцію, її мають помістити у пароконвекційну піч і розігріти до температури видачі.

Проєкт створений для покращення харчування школярів в освітніх закладах України за сприяння Першої леді Олени Зеленської. Бучанський проєкт фінансує американський меценат Говард Баффет. 

Нагадаємо, що нещодавно діти з Бучанської громади побували у Прибалтиці. Там вони провели яскраві канікули на узбережжі Балтійського моря.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації