МОЗ скасував тендери на технічний нагляд та інженерно-консультаційні послуги для "Охматдиту"

МОЗ скасував тендери на технічний нагляд та інженерно-консультаційні послуги для "Охматдиту" Фото: facebook.com/ndslohmatdyt

Міністерство охорони здоров'я скасувало тендери на технічний нагляд фасаду дитячої лікарні "Охматдит" та інженерно-консультаційні послуги. Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

У міністерстві нагадали, що минулого тижня було скасовано тендер на поточний ремонт і внутрішній ремонт будівлі лікарні. Також було ухвалено рішення скасувати супутні конкурси. 

Жодних договорів за результатами тендеру, проведеного БФ "Охматдит — Здорове дитинство", підписано не було. Також наразі не витрачено жодної копійки з зібраної на відновлення Охматдиту суми коштів, — підкреслили в МОЗ.

У скасованих конкурсах вартість послуг із нагляду оцінювали в 5,2 млн грн, а інженерно-консультаційні послуги — в 9,3 млн грн. 

У Міністерстві охорони здоров'я зазначили, що договори в рамках цих конкурсів не підписано та підписуватись не будуть. 

За словами представників відомства, всі кошти, зібрані на рахунках фонду для відбудови "Охматдиту", будуть переведені на рахунок самої лікарні. Для проведення робіт з відновлення пошкодженого сучасного корпусу Охматдиту буде оголошено новий тендер на майданчику Prozorro.

Також МОЗ створить Раду з відновлення для більшої прозорості та підконтрольності громадськості всіх процесів відновлення "Охматдиту". До цієї ради увійдуть представники найбільших донорів, представники "Охматдиту", МОЗ, пацієнтської спільноти, антикорупційних організацій, професійних асоціацій. 

Саме Рада з відновлення погодить основні кваліфікаційні вимоги до будівельних компаній та критерії, за якими здійснюватиметься вибір підрядника для виконання робіт, — розповіли у відомстві.

Нові конкурси з технічного нагляду та інженерних консультацій оголосять після проведення конкурсу на відновлення лікарні, вибору підрядника та підписання з ним договору.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я вирішило скасувати результати тендера на відбудову дитячої лікарні "Охматдит" та провести новий на платформі Prozorro за правилами публічних закупівель. 

Таке рішення ухвалили після того, як журналісти з'ясували, що попередній тендер на відбудову лікарні, проведений фондом "Охматдит", виграла компанія, яка запропонувала ціну набагато вищу, ніж інші учасники торгів.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації