Музей історії Києва зобов'язали віддати старовинний барельєф "Архангел Михаїл" іншому музею

Музей історії Києва зобов'язали віддати старовинний барельєф "Архангел Михаїл" іншому музею Фото: facebook.com/mist.museum

Національний музей історії України (МІСТ) через суд домігся, щоб йому повернули старовинний барельєф із зображенням архангела Михаїла, який зберігається у Музеї історії Києва. Про це повідомили у пресслужбі музею.

Там розповіли, що барельєф кінця XVII століття "Архангел Михаїл" був одним із перших експонатів у колекції музею історії України. Цей артефакт мав стати частиною виставки, присвяченої 125-річчю заснування попередника МІСТ — Київського міського музею старожитностей і мистецтв. Проте його вже понад пів року не віддає Музей історії Києва, хоча договір на тимчасове зберігання експоната сплив ще у березні.

Барельєф "Архангел Михаїл". Фото: Національний музей історії України

У МІСТ кажуть, що своєю відмовою повернути артефакт столичний музей створив їм "перешкоди у просвітницькій і виставковій діяльності". Тож музей історії України звернувся до суду. Господарський суд Києва на засіданні 15 жовтня задовольнив позов та зобов'язав Музей історії Києва повернути барельєф на місце.

Ми сподіваємося на правову свідомість колег і своєчасне й добровільне виконання судового рішення, а також уникнення подальшої судової тяганини, — кажуть у МІСТ.

Там додають, що готові надати колегам з Музею історії Києва допомогу в перевезенні та пакуванні експоната.

Читай також: "125 років Національному музею декоративного мистецтва України: святкуємо разом!"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації