На даху київського пологового будинку встановили понад 200 сонячних панелей

На даху київського пологового будинку встановили понад 200 сонячних панелей Фото: kyivcity.gov.ua

В одному з пологових будинків у Святошинському районі столиці встановили сонячну електростанцію потужністю 120 кВт. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Загалом на даху пологового будинку розмістили понад 200 сонячних панелей. Тепер він матиме власне джерело безперебійного живлення під час відключень світла. 

Це вкрай важливо, адже в пологовому будинку є операційний блок та функціонує відділення для інтенсивної терапії новонароджених. Встановлення сонячного та гібридного інверторів дозволить не тільки отримувати електричну енергію з сонячної, а й накопичувати, — каже Кличко.

Столичні медзаклади оснащують сонячними електростанціями у межах проєкту міжнародної допомоги від уряду Німеччини. Його зараз реалізовують у трьох медзакладах міста. Потужність кожної встановленої станції розраховують залежно від потреб об'єкта.

Загальний бюджет проєкту становить 500 тисяч євро, які столиці надаються на безповоротній основі.

Також у Києві впроваджують інші заходи із забезпечення міста альтернативними джерелами живлення. Профільний департамент КМДА вже напрацював програму комплексного впровадження систем сонячної генерації в різних секторах — житловому фонді, соціальній сфері, на об'єктах господарства.

Напередодні опалювального сезону всі котельні міста, де це дозволяє потужність, оснастили генераторами для безперебійної роботи. А об'єкти критичної інфраструктури й не тільки планують обладнати когенераційними установками. Місто вже замовило 15 таких установок, які зараз збирають на одному з європейських заводів.

Цього року у Києві також вдвічі збільшили кількість пересувних мобільних котелень — зараз понад 50. У разі надзвичайних ситуацій ці котельні забезпечуватимуть теплом медустанови та інші об'єкти соціальної сфери. А також заклади, де працюватимуть пункти обігріву.

Нагадаємо, на Київщині у межах підготовки до опалювального сезону встановлять 33 когенераційні установки. Вони вироблятимуть електроенергію та тепло під час відключень світла. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації