На Київщині планують відкрити ветеранський курінь

На Київщині планують відкрити ветеранський курінь Візуалізація проєкту, надана командою "Наше місце"

Урбаністичний проєкт "Наше місце" спільно з ГО "Спілка учасників бойових дій Макарівщини" та Макарівською селищною радою планують відкрити ветеранський курінь на території Панського парку в Макарові. Це має бути локація для задоволення потреби в поступовій соціалізації та підтримці побратимів і посестер. У процесі реінтеграції ветеранам вкрай важливо мати простір для поступової м'якої соціалізації в контакті з природою та в колі побратимів і посестер, які розуміють та можуть підтримати.

Я сподіваюся, що ветеранський курінь не лише забезпечить необхідний простір для відновлення, але також стане символом вдячності нашим ветеранам, військовим, волонтерам та їхнім сім'ям. Крім того, плануємо, що курінь стане органічною частиною інфраструктури послуг для військових та ветеранів на території Макарівської громади, – розповідає заступник голови Макарівської селищної ради Анатолій Карбовський.

Ветеранський курінь буде місцем, де ветерани, військовослужбовці та їхні сім'ї зможуть організовувати тематичні зустрічі, відпочивати у вузькому колі близьких людей, а також відновлюватися на природі. Курінь планують будувати з природних локальних матеріалів.

На Київщині планують відкрити ветеранський курінь — що це таке
Візуалізація проєкту, надана командою "Наше місце"

Концепцію куреня створювали у співавторстві з Макарівською громадою. Серед прикладів будівель, які б відповідали запиту на такий простір, обрали питомо український курінь. Його легко та відносно швидко будувати, він створюється за участі громади з дешевих місцевих матеріалів і забезпечує контакт та занурення в природу.

На Київщині планують відкрити ветеранський курінь — що це таке
Візуалізація проєкту, надана командою "Наше місце"

Ветеранський курінь планують споруджувати в кілька кроків. Першим етапом стане розчищення території та підготовка її до будівництва, збираючись разом з макарівчанами на толоки.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, що в Пущі-Водиці відновлять пошкоджену обстрілами теплицю. Детальніше про цю ініціативу дізнавайся за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації