На Київщині рятують лосеня із зони відчуження: його мати підірвалась на міні

На Київщині рятують лосеня із зони відчуження: його мати підірвалась на міні Фото: facebook.com/wildanimals.ua

З Чорнобильської зони відчуження вивезли новонароджене лосеня, матір якого загинула, підірвавшись на міні. Зараз йому намагаються врятувати життя, повідомили у Центрі порятунку диких тварин.

Вивезти тварину із зони відчуження допомогли українські військові. Вони ж кілька днів тому звернулись до Центру порятунку з проханням допомогти лосеняті, яке залишилось без матері.

Ми одразу вирушили на допомогу і близько першої години ночі намагались туди заїхати. Але нам не вдалося проїхати блокпост на в'їзді в зону відчуження, на якому стояла поліція, і ми змушені були повернутися, — розповіли у Центрі порятунку диких тварин.

Поки військові чекали на допомогу, їм довелося прихистити малечу у себе та годували його єдиним, що вдалося дістати — купленим у магазині молоком. Шанси на виживання після такого годування у лосеняти були дуже низькі, проте без нього воно б точно загинуло.

На Київщині рятують лосеня із зони відчуження
Фото: facebook.com/wildanimals.ua

Військові були постійно на зв'язку з ветеринарами та намагалися робити все можливе, аби врятувати тварину.

Тільки під вечір, завдяки допомозі військових, фахівцям Центру порятунку вдалося заїхати до зони відчуження та вивезти лосеня. Зараз усі зусилля сконцентровані на тому, щоб зберегти йому життя. У малечі не працює нормальним чином система травлення, і загалом стан є доволі важким.

Нагадаємо, нещодавно "ТиКиїв" побував у Київському зоопарку, аби дізнатися про нові літні домівки його мешканців та експозиції.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації