На Київщині створили заказник з рідкісними рослинами і комахами

На Київщині створили заказник з рідкісними рослинами і комахами Фото: Українська Природоохоронна Група UNCG

У Київській області створили новий заказник — "Денисенків яр". Він розташований на лучних і степових ділянках біля села Ємчиха на Обухівщині. Площа заказника складає 43 гектари. Про це повідомляє Українська природоохоронна група UNCG.

Денисенків яр багатий на рідкісні види рослин і тварин. Зокрема, місцеві червонокнижні представники флори — ковила волосиста, ковила пірчаста та астрагал шерстистоквітковий. Водяться тут і червонокнижні комахи — вусач мускусний, стафілін волохатий, вусач земляний хрестоносець, бджола тесляр, сколія-гігант та совка розкішна.

Територія заказника є місцем гніздування багатьох видів птахів. Також вони використовують це місце для перепочинку під час міграцій.

Створення заказника дозволить зберегти ландшафтний комплекс околиць села Ємчиха, захистити популяції рідкісних видів тварин і рослин, а також створити локацію для відпочинку місцевих жителів і туристів.

Раніше "ТиКиїв" писав, що парк-пам'ятку з рідкісними тваринами і птахами створять у Бучі. Де він розташовуватиметься — читай у нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації