На Київщині створюють перший в Україні вовчий заказник

На Київщині створюють перший в Україні вовчий заказник Фото: unsplash.com

У Київській області закінчують роботу над створенням першого в Україні спеціалізованого заказника для охорони вовків. Про це повідомили у Київському еколого-культурному центрі, який цим займається.

Заказник створюють на півночі Вишгородського району, де під охорону візьмуть територію "Чортового болота" площею близько 200 га біля річки Жидок.

У КЕКЦ кажуть, що вовки по всій Європі охороняються Берніськрю конвенцією та Оселіщною директивою ЄС. У 15 європейських країнах ці тварини перебувають під повною охороною, а у п'яти — під частковою охороною.

В Україні налічується понад 2000 вовків, і водночас наша країна є практично єдиною у Європі, де цей вид не охороняється. Цим Україна порушує Бернську конвенцію, яку вона ратифікувала.

Зокрема, в Україні довгий час не приділяли уваги охороні захисту місць розмноження вовків та не було жодного спеціалізованого заказника. Тому КЕКЦ першим розпочав таку роботу.

Спеціалісти еколого-культурного центру провели дослідження і встановили, що у Чортовому болоті, дикій та важкодоступній місцевості багато років живе сім'я вовків, яка тут розмножується.

Тому ми зараз закінчуємо готувати документи щодо створення заказника для охорони місця розмноження вовків, — кажуть у КЕКЦ.

Крім вовків, у цій місцині можна спостерігати червонокнижного лося, у великій кількості зустрічаються кабани, козулі та бобри.

Нагадаємо, тревел-блогер Антон Птушкін опублікував трейлер свого нового документального фільму "Ми, наші улюбленці та війна". Він розповість про тварин під час війни та людей, які їх рятують.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації