На Подільсько-Воскресенському мосту вже побудували три станції метро на Троєщину

На Подільсько-Воскресенському мосту вже побудували три станції метро на Троєщину Фото: facebook.com/Autostrada.company

У конструкцію Подільсько-Воскресенського моста вже заклали три станції майбутньої гілки метро на Троєщину. Про це розповів мер Києва Віталій Кличко в ефірі КИЇВ24.

За його словами, для сполучення Троєщини з новим мостом вже побудували ділянку до дороги на вулиці Петра Вершигори до розворотного кінця трамвая. Зараз триває будівництво 90-метрового тунелю під залізничним полотном.

За прогнозами столичного голови, повністю відкрити для транспорту Подільсько-Воскресенський міст зможуть наприкінці жовтня або на початку листопада.

Кожен, хто поїде, зможе подивитись, наскільки це великий об'єкт. Це не тільки арка через Дніпро, він достатньо великий і з цим пов'язані ці терміни, — сказав Кличко

Він додав, що проєкт цього мостового переходу є дуже складним та коштовним. Зокрема, у "тілі" моста вже закладені та "фактично готові" три станції майбутньої гілки метро у бік Троєщини.

За словами мера, зараз столична влада працює над проєктом лінії метрополітену від аеропорту "Київ" (Жуляни) на Троєщину. Вона проходитиме якраз по  Подільсько-Воскресенському мосту.

Нагадаємо, рух Подільсько-Воскресенським мостом частково відкрили у грудні 2023 року. Зараз ним можуть курсувати тільки спеціальні й екстрені транспортні засоби, а також один автобусний маршрут № 111.

Разом з відкриттям руху новим мостом для всього транспорту планують запустити як мінімум два нових автобусних маршрути для жителів лівого берега. Один з них курсуватиме з Троєщини, а інший — з Русанівки. 

Читай також: "Нові станції метро у Києві: "Глибочицька", "Райдужна", "Суднобудівна" та "Труханів острів"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації