На території Охматдиту побудують перший в Україні Дім Рональда МакДональда

На території Охматдиту побудують перший в Україні Дім Рональда МакДональда Зображення: "Фундація Дім Рональда МакДональда"

"Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні" побудує на території дитячої лікарні Охматдит перший в країні Дім Рональда МакДональда, щоб хворі діти не розлучалися з батьками під час лікування.

Сім'ї зможуть жити в Домі Рональда МакДональда під час тривалого лікування або медичного огляду — стільки, скільки буде треба. Тут облаштують 50 окремих кімнат з санвузлами та душовими, а із загальних приміщень будуть простора зала, сучасна кухня, дитяча кімнату з іграшками та бібліотека.

У Києві відкриють перший в Україні Дім Рональда МакДональда
Зображення: "Фундація Дім Рональда МакДональда"

Дім Рональда МакДональда розроблятимуть з урахуванням умов безбар'єрності, щоб надати можливість кожній людині скористуватися перевагами цієї програми. Також в ньому планується укриття.

Програма дасть змогу родинам бути поруч із дітьми в лікарні, заощаджувати значні суми на проживанні та харчуванні, зменшувати стрес для сімей, і допоможе лікарні надавати найліпшу допомогу. У всьому світі завдяки меценатам працюють майже 400 таких домів, з них 100 — у Європі. В Україні він стане першим. 

У Києві відкриють перший в Україні Дім Рональда МакДональда
Зображення: "Фундація Дім Рональда МакДональда"

Крім того, "Фундація Дім Рональда МакДональда" облаштовує сімейні кімнати в дитячих лікарнях по всій Україні, щоб родини могли бути разом. Такі кімнати працюють у лікарнях Києва, Вінниці, Львова, Сум, Рівного. Сімейні кімнати обладнані просторими вітальнями, дитячими куточками з іграшками й книжками, кухнями з побутовою технікою, у деяких є душова та пральня, окремі спальні з приватними санвузлами. Родинам пропонують їжу та гарячі напої.

Батьки можуть перебувати у сімейних кімнатах стільки, скільки потребуватиме лікування дитини. За затишком і безпекою в кімнатах стежать адміністратори, що відповідають за порядок і надають підтримку. Проживання та користування всіма зручностями кімнат для сімей безплатне. У 2023 році 11 481 родина відвідала сімейні кімнати 80 111 разів. За весь час дії програми — 31 542 родини 221 726 разів. 

У Києві відкриють перший в Україні Дім Рональда МакДональда
Зображення: "Фундація Дім Рональда МакДональда"

Також фундація продовжує програму підтримки лікарень сучасним медичним обладнанням. В її межах протягом 2023 року семи обласним дитячим лікарням передали 27 видів сучасного обладнання вартістю 2 063 915 грн.

Нагадаємо, у Софії Київській відкриють великодню квіткову інсталяцію. Її створять професійні флористи на майстер-класі.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації