У пологових будинках почали видавати оновлені "пакунки малюка"

У пологових будинках почали видавати оновлені "пакунки малюка" Фото: "ТиКиїв"/Ігор Кузнєцов

Уряд вперше з 2018 року, коли стартував цей проєкт, оновив вміст "Пакунка малюка". Оновлену партію з 5,5 тисяч "пакунків" вже доставили до пологових будинків. Про це повідомили у Держслужбі України у справах дітей. 

Фото: pon.org.ua
Фото: pon.org.ua

У Держслужбі зазначили, що вміст пакунка переглянули з урахуванням побажань батьків та експертів. Тепер у ньому понад 90 якісних предметів для новонародженої дитини, включаючи підгузки, ковдри, одяг, рушник, іграшки та інші необхідні засоби.

В оновлений "Пакунок малюка" додали товари, які мають попит, наприклад, багаторазові вологостійкі пелюшки, теплі речі. Також збільшили розмір пледа-ковдри і зменшили кількість одягу малого розміру, з якого малята швидко виростають. Крім того, у новому пакунку малюка додана книжка "Від народження до року", яку розробили і надрукували партнери Міністерства — ЮНІСЕФ, — повідомили у Держслужбі України у справах дітей.

Батьки тепер можуть обрати замість "Пакунка малюка" одноразову грошову виплату, яка у 2024 році становить 7689 грн. Порядок та умови отримання цієї компенсації, визначені урядовою постановою, наразі діють як пілотний проєкт.

0 / 0

Нагадаємо, як не потрапити на гачок шахраїв та зберегти гроші?

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації