Петиція про повернення будинку Замкова статусу памʼятки набрала голоси: що далі

Петиція про повернення будинку Замкова статусу памʼятки набрала голоси: що далі Фото: facebook.com/AmiDPerov

Петиція з вимогою повернути статус пам'ятки історії  будинку Замкова, щоб його зберегти, набрала необхідну для розгляду кількість голосів.

Йдеться про історичну будівлю на вулиці Івана Франка, 26, збудованої у 1899 році. Донедавна будинок мав статус пам'ятки історії, однак був позбавлений його за ініціативи Мінкульту.

У 2023 році в садибі розібрали дах, а наприкінці року земельна комісія порадила міськраді передати ділянку з будинком під будівництво ТРЦ. Київрада не підтримала це рішення.

Тим часом забудовник вже почав самовільно зводити над будинком додатковий поверх. А поліція, попри вимоги активістів, не змогла зупинити будівельні роботи. До того ж проти активіста Дмитра Перова, який намагався завадити незаконному будівництву, відкрили кримінальне провадження.

Щоб врятувати будинок Замкова, Перов у грудні минулого року створив петиції до столичної влади, в якій вимагає зберегти будівлю і повернути їй статус пам'ятки історії.

Повернення будинку статусу пам'ятки допомогло б врятувати будівлю та зберегти цю частинку історії Києва для нащадків. Тож просимо Департамент охорони культурної спадщини розглянути облікову документацію на будинок та надати йому статус щойно виявленої пам'ятки, — пише Перов у петиції.

Звернення набрало понад 6000 голосів, тож тепер його має розглянути київська влада. 

Нагадаємо, старовинну будівлю Садиби Бубнових на Подолі, де колись працювали лазні, планують внести до Держреєстру нерухомих пам'яток України. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації