Підтоплення метро: у Києві змінять схему руху, прокуратура почала розслідування

Підтоплення метро: у Києві змінять схему руху, прокуратура почала розслідування Фото: kyivcity.gov.ua

Через екстрене закриття частини синьої гілки київського метро після станції "Либідська" у столиці запровадять зміни в організації дорожнього руху.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко за результатами засідання держкомісії з надзвичайних ситуацій щодо ситуації із підтопленням метро у Києві.

За його словами, через закриття частини підземки основне навантаження з перевезення пасажирів лягло на наземний громадський транспорт. Відповідно його стане більше, а дорожній рух може значно ускладнитися.

Тому комісія вирішила впровадити зміни в організації дорожнього руху на найбільш завантажених відрізках доріг Києва.

Зокрема, збільшать пропускну спроможність громадського транспорту, відрегулюють хронометраж перемикання сигналів світлофорів, перенесуть деякі зупинки громадського транспорту та змінять деякі дорожні знаки. Також на дорогах столиці працюватимуть посилені патрулі.

Детальніше про зміни в організації руху розкажуть згодом та детально анонсують усі нововведення, які мають попередити транспортний колапс у місті.

Крім того, через підтоплення тунелів метро київська прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

8 грудня 2023 року столична влада оголосила про зупинення руху поїздів на відрізку між станціями "Либідська" та "Деміївська" Оболонсько-Теремківської лінії метро. За попередніми даними, вказані обставини виникли у зв'язку з розгерметизацією тунелю та появою тріщин у його стінах, що призвело до підтоплення тунелю на вказаній ділянці метрополітену, — кажуть у прокуратурі.

Під час розслідування слідчі та прокурори мають дослідити обставини, які призвели до таких наслідків. Також в межах слідства нададуть правову оцінку діям посадовців КП "Київський метрополітен" і підрядних організацій, які будували перегінні тунелі між станціями "Деміївська" та "Либідська" у заплаві річки Либідь.

Нагадаємо, рух між станціями метро "Деміївська" та "Теремки" мали закрити з 9 грудня на пів року через терміновий ремонт прогону. Але після підтоплення тунелів його вирішили екстрено закрити 8 числа.

На час перекриття частини синьої гілки запустили додаткові маршрути громадського транспорту.

А мер Києва Віталій Кличко спустився у підтоплений тунель та пояснив, що саме призвело до аварійної ситуації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації