У КМДА пояснили, що саме сталося у тунелі метро між "Либідською" та "Деміївською": фото, відео

У КМДА пояснили, що саме сталося у тунелі метро між "Либідською" та "Деміївською": фото, відео Фото: kyivcity.gov.ua

Мер Києва Віталій Кличко пояснив, що саме стало причиною екстреного призупинення руху поїздів метро на синій гілці після станції "Либідська".

Столичний голова разом із керівництвом метрополітену оглянули проблемну ділянку тунелю між "Либідською" та "Деміївською". 

Він розповів, що перегінні тунелі між станціями будували у 2008-2010 роках у складних умовах: не в автоматичному, а майже ручному режимі. Тоді розрили велику ділянку глибиною 8-10 метрів у зоні річки Либідь, яка частково йде під поверхнею. І саме ця ділянка зараз пропускає воду у тунель. Шар глини у цьому місці не дає воді спускатись вниз. І підтоплення є складовою проблеми.

0 / 0

Вода тисне на стінки тунелю, через що він деформується та руйнується ще більше, пропускаючи воду. Коли через тунель проходить потяг, цей процес прискорюється. Тож, після фахового обстеження, рух на ділянці вирішили закрити у терміновому порядку.

За попередніми розрахунками, відновлювальні роботи можуть тривати до шести місяців, їх проводитимуть на поверхні землі. Спочатку здійснять обстеження, щоб остаточно визначити причини виникнення надзвичайної ситуації, а потім виконають роботи зі стабілізації конструкцій та необхідні відновлювальні роботи.

Поки ділянка метро між станціями "Теремки" та "Деміївська" закрита, в екстреному порядку організували рух додаткових автобусів та тролейбусів.

Вже від "Теремків" до "Либідської" курсує 55 автобусів і 15 тролейбусів. Протягом найближчих годин кількість одиниць наземного транспорту, що дублює маршрути закритих станцій метро, збільшимо до 77 автобусів і 20 тролейбусів, — розповів  Кличко.

Більше про ці дублюючі маршрути громадського транспорту, читайте за посиланням

Нагадаємо, рух між станціями метро "Деміївська" та "Теремки" мали закрити з 9 грудня через терміновий ремонт прогону. Але після підтоплення тунелів його вирішили екстрено закрити 8 числа.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації