Почалася кампанія з озеленення Києва: у Солом'янському парку висадили майже 200 дерев і кущів

Почалася кампанія з озеленення Києва: у Солом'янському парку висадили майже 200 дерев і кущів Фото: kyivcity.gov.ua

У Києві розпочалася весняна кампанія з озеленення парків і скверів. У її межах у Солом'янському ландшафтному парку висадили 70 дерев та 120 кущів. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

Як розповів директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний, традиційно саме о цій порі "зеленбудівці" розпочинають озеленення столиці.

У Солом'янському ландшафтному парку сьогодні висадили по кілька десятків каштанів, кленів, липи, сосни, а також 70 кущів бузку та 50 дерену як живої огорожі. Впродовж весни плануємо висадити тут ще додатково 60 дерев, — зазначив Олександр Возний.

Він розповів, що також у парку озеленили зони, які були уражені небезпечним шкідником — вузькозлаткою ясеневою смарагдовою. Тож, обираючи рослини для висадки, перевагу віддали тим сортам, для яких цей шкідник не становить загрози.

0 / 0

Загалом роботи озеленення розпочали в усіх районах столиці. Під час висадки рослин перевагу віддають стійким до міських умов породам дерев і кущів, а також багаторічним квітам і декоративним злакам, які набагато простіше доглядати.

Раніше "ТиКиїв" писав, що Державна інспекція архітектури та містобудування перевірить будівництво нового ЖК біля Солом'янського ландшафтного парку. Проти нього виступають місцеві жителі. Під час риття котловану біля будмайданчика стався зсув ґрунту, і одна з алей частково "з'їхала" в котлован.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації