Подільсько-Воскресенським мостом запустять нові автобуси: коли там повністю відкриють рух

Подільсько-Воскресенським мостом запустять нові автобуси: коли там повністю відкриють рух Фото: facebook.com/Autostrada.company

Повноцінно запустити рух транспорту Подільсько-Воскресенським мостом планують до кінця жовтня цього року. Про це повідомив очільник Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор в ефірі радіо "Київ ФМ".

Повноцінний рух Подільсько-Воскресенським мостом ми плануємо до кінця жовтня, як для приватних автомобілів, так і для громадського транспорту, — заявив він.

Разом з відкриттям руху новим мостом планують запустити як мінімум два нових автобусних маршрути для жителів лівого берега. Один з них курсуватиме з Троєщини, а інший — з Русанівки. Вони підбиратимуть пасажирів на кінцевій зупинці Троєщинського швидкісного трамвая біля станції Кільцевої електрички та їхатимуть через Подільський міст на Поділ.

Також у майбутньому планують продовжити саму трамвайну лінію — вона проходитиме через тунель під залізничним полотном, який зараз будують, і далі через міст на Поділ. А на станції електрички "Райдужний" хочуть створити великий пересадний вузол між автобусами, трамваями й електричкою.

А на Русанівських садах вже ремонтують вулицю Центральну садову, якою також пустять громадський транспорт, і рухатимуться автомобілі у бік нового мосту. Її з'єднають з вулицею Оноре де Бальзака, що на Троєщині.

Після того, як частину транспортного потоку перекинуть на Подільський міст, на Північному мосту хочуть перекрити більшу частину смуг для ремонту, щоб "привести його до належного стану". 

Нагадаємо, рух Подільсько-Воскресенським мостом частково відкрили у грудні 2023 року. Зараз ним можуть курсувати тільки спеціальні й екстрені транспортні засоби, а також один автобусний маршрут.

Читай також: "Як просувається будівництво метро на Троєщину: в КМДА дали відповідь"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації