Прокуратура відкрила кримінальне провадження через забудову фундаментів палацу Розумовського

Прокуратура відкрила кримінальне провадження через забудову фундаментів палацу Розумовського Фото: facebook.com/AmiDPerov

Київська міська прокуратура розпочала кримінальне провадження через будівництво на фундаментах палацу Розумовського у центрі Києва. Про це повідомив активіст Дмитро Перов.

Він нагадав, що йдеться про самовільне будівництво на фундаменті палацу останнього Гетьмана України Кирила Розумовського на вулиці Івана Мазепи, 3в, який забудовник виявив випадково.

У березні будівельна компанія ТОВ "Собі" під виглядом капітального ремонту почала нове будівництво та зруйнувала частину будівлі інженерних служб Київської фортеці 1853 року. Під час робіт вигулькнула основа зруйнованого раніше палацу Кирила Розумовського 1790-х років.

Наприкінці березня Департамент охорони культурної спадщини КМДА видав припис з вимогою повністю зупинити будівельні роботи на цьому місці. Тепер у справу втрутилась столична прокуратура, яка розпочала кримінальне провадження за зверненням Дмитра Перова.

Прокуратура відкрила провадження через забудову фундаментів палацу Розумовського
Фото: facebook.com/AmiDPerov

Зазначимо, що будівництво ведуть в охоронній зоні пам'ятки архітектури та містобудування — "Будинок Українського військового округу" (більш відомий як "будинок-літак"). Через роботи на будівлі вже почали з'являтися вертикальні тріщини від цоколя до горища.

Крім того, ця територія належить до буферної охоронної зони об'єкта ЮНЕСКО "Київ: Собор Святої Софії та прилеглі монастирські споруди, Києво-Печерська Лавра". За законом, нове будівництво тут заборонене.

Нагадаємо, у Пущі-Водиці знесуть закинуту будівлю колишнього кінотеатру "Барвінок", зведену у 1960-х роках. На місці колишнього кінотеатру збудують громадський комплекс із центром дозвілля.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації