Ремонт аварійного тунелю метро: у КМДА розповіли про складнощі та назвали нові строки відновлення руху

Ремонт аварійного тунелю метро: у КМДА розповіли про складнощі та назвали нові строки відновлення руху Фото: facebook.com/PavelAvdokushyn

Роботи в аварійному тунелі метро між станціями "Деміївська" та "Либідська" проходять у надзвичайно складних умовах, а рух ним планують відновити до кінця літа. Про це розповів очільник Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор на засіданні тимчасової контрольної комісії Київради.

Він розповів, що, коли робітники бурять у тунелі отвори для введення спеціальних цементних розчинів для стабілізації ґрунтів, там "просто б'є фонтанами вода". Тому виконувати ці роботи надзвичайно важко. 

Нещодавно вже розкрили аварійний тунель, і зараз через його відкриту верхню частину прибирають з колій будівельне сміття. Також тривають роботи з буріння додаткових паль, які допоможуть стабілізувати переміщення розущільнених перезволожених ґрунтів.

За словами Кандибора, зараз роблять усе можливе і департамент транспортної інфраструктури, і замовник, і підрядна організація, щоби відновити рух між станціями "Деміївська" і "Либідська" до кінця літа.

Також він заявив, що експертизи на аварійній ділянці тривають, і туди постійно навідуються фахівці на прохання правоохоронних органів. Вони спостерігають за усіма роботами, проводять хімічний і візуальний аналіз тощо.

Нагадаємо, 8 грудня 2023 року екстрено закрили рух тунелем метро між станціями "Деміївська" та "Либідська" для термінового ремонту прогону, що почав підтікати.

На час перекриття цієї ділянки запустили додаткові маршрути громадського транспорту. А між станціями "Теремки" та "Деміївська" організували човниковий рух поїздів.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації