Режисер "20 днів у Маріуполі" Мстислав Чернов привіз "Оскар" у Київ

Режисер "20 днів у Маріуполі" Мстислав Чернов привіз "Оскар" у Київ Фото: twitter.com/arthousetraffic

Режисер оскароносного документального фільму "20 днів у Маріуполі" Мстислав Чернов привіз в Україну золоту статуетку американської кіноакадемії.

Фотографію режисера з "Оскаром" на платформі Центрального залізничного вокзалу Києва опублікував кінодистриб'ютор "Артхаус Трафік".

У березні цього року стрічка Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі" отримала премію американської кіноакадемії "Оскар" як найкращий повнометражний документальний фільм. Це — перший "Оскар" в історії незалежної України.

Фільм розповідає про перші 20 днів облоги та обстрілів міста російськими військами. Мстислав Чернов та його колега Євген Малолєтка у березні 2022 року були єдиними кореспондентами, які залишались у Маріуполі та документували усе, що відбувається в обложеному росіянами місті.

Під час своєї промови режисер стрічки сказав, що волів би обміняти свій "Оскар" на те, щоб росія ніколи не нападала на Україну. 

Зазначимо, що з 21 квітня "20 днів у Маріуполі" можна буде подивитись на Netflix. Також стрічка доступна в українських онлайн-кінотеатрах MEGOGO, Takflix, Sweet.TV та інших.

Нагадаємо, в Італії у межах 60-ї Венеційської бієнале сучасного мистецтва відкрився український павільйон з проєктом "Плетіння сіток". А по всій Венеції розклеїли мапи бомбосховищ, які слугують жителям та гостям міста нагадуванням про крихкість миру.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації