Стало відомо, скільки коштує ремонт тунелю метро між станціями "Деміївська" та "Либідська"

Стало відомо, скільки коштує ремонт тунелю метро між станціями "Деміївська" та "Либідська" Фото: facebook.com/Autostrada.company

Аварія у тунелі метро між станціями "Деміївська" та "Либідська" обійдеться Києву майже у 400 мільйонів гривень. Про це повідомив голова Тимчасової комісії Київради з питань метрополітену Олександр Тимченко.

За його словами, загалом на відновлення тунелю потрібно 393 547 021 грн. Ця сума становить майже половину резервного фонду міста на 2024 рік, який складає 836 416 567 грн.

За словами Тимченка, згідно з розпорядженням КМДА, гроші на ремонтні роботи у тунелі виділяються саме з резервного фонду Києва.

Активісти спільноти "Пасажири Києва" зазначили, що, якщо порівнювати вартість ремонту з будівництвом метро на Виноградар, то вона еквівалентно прокладанню приблизно 500 метрів нового тунелю.

Нагадаємо, 8 грудня 2023 року екстрено закрили рух тунелем метро між станціями "Деміївська" та "Либідська" для термінового ремонту прогону, що почав підтікати.

На час перекриття частини синьої гілки запустили додаткові маршрути громадського транспорту. Між станціями "Теремки" та "Деміївська" організували човниковий рух поїздів.

Зараз в аварійному тунелі цілодобово і без вихідних тривають ремонтні роботи. 27-метрову аварійну ділянку перегону повністю демонтують, а частини старого тунелю, що прилягають до неї, додатково укріплять. Завершити ремонт у тунелі між "Деміївською" та "Либідською" планують влітку.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації