Суд повернув будівлі "Квіти України" статус пам'ятки

Суд повернув будівлі "Квіти України" статус пам'ятки Фото: facebook.com/Save.Kvity.Ukrainy

Захисники будівлі "Квіти України" виграли у суді апеляцію щодо статусу архітектурної пам'ятки. Про це повідомили активісти ініціативи "Зберегти Квіти України".

Шостий адміністративний суд Києва вирішив скасувати рішення скандального Окружного адмінсуду, який у грудні 2022 року позбавив будівлю "Квітів України" статусу пам'ятки.

Рішення ОАСК поставило під загрозу подальшу долю будівлі, щодо якої вже кілька років триває судова тяганина із забудовником. Тож Міністерство культури, Департамент охорони культурної спадщини КМДА та столична прокуратура подали апеляцію, до якої долучились кілька громадських ініціатив.

Сьогодні, 31 жовтня, суд задовольнив апеляцію та постановив повернути будівлі охоронний статус.

Нагадаємо, у липні 2021 року забудовник демонтував частину будівлі "Квіти України", щоб перебудувати її на офісний центр. Однак на захист споруди стали активісти, і врешті роботи були зупинені.

Архітектор "Квітів України" Микола Левчука звернувся до суду щодо порушення своїх авторських прав і домігся того, що будівлю не чіпатимуть на період судового процесу. Однак влітку 2022 року забудовник виграв справу у суді першої інстанції. Левчук подав апеляцію, проте в березні 2023-го суд знову став на бік забудовника.  

А влітку 2023 року забудовник виставив будівлю "Квітів України" на продаж. Наразі оголошення все ще знаходиться на сайті olx.

 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації