Тунель вже готовий: між "Деміївською" та "Либідською" скоро стартують тестові пуски поїздів

Тунель вже готовий: між "Деміївською" та "Либідською" скоро стартують тестові пуски поїздів Фото: facebook.com/PavelAvdokushyn

Будівництво нової ділянки тунелю метро між станціями "Либідська" та "Деміївська" завершено, і вже скоро там можуть розпочати тестові пуски поїздів. Про це повідомив незалежний інфраструктурний оглядач Павло Авдокушин у своєму огляді.

Він розповів, що, станом на 15 серпня, метробудівці повністю завершили бетонувати конструкції нової 27-метрової ділянки тунелю на місці аварійної, яку розібрали раніше. Нова ділянка — прямокутна в перерізі, а зі старими круглими тунелями вона сполучається через парні перехідні коміри.

0 / 0

У тунелі поклали та забетонували рейки, проте колія ще не готова до кінця. Зараз дороблюють відрізок від нової ділянки в бік станції "Либідська" до місця, де колія була розібрана. Також ремонтники кріплять на стіни кронштейни, які утримуватимуть інженерні мережі.

Ззовні завершують гідроізоляцію та розпочали заповнювати котлован слабким бетоном. Також на поверхні готуються розбирати тимчасові монолітні плити, щоб відновити початковий вигляд ділянки.

0 / 0

Авдокушин прогнозує, що вже до кінця серпня чи початку вересня у тунелі мають завершити всі ремонтні роботи та розпочати тестові пуски поїздів перед відновленням їх повноцінного руху.

Нагадаємо, 8 грудня 2023 року екстрено закрили рух тунелем метро між станціями "Деміївська" та "Либідська" для термінового ремонту прогону, що почав підтікати. На час перекриття цієї ділянки запустили додаткові маршрути громадського транспорту. А між станціями "Теремки" та "Деміївська" організували човниковий рух поїздів.

У липні між "Деміївською" та "Либідською" почали споруджувати нову ділянку тунелю замість демонтованої аварійної. 27-метровий відрізок старого тунелю, який зазнав сильної деформації та пошкоджень, вирішили повністю перебудувати.

Водночас правоохоронці вручили посадовцям метрополітену підозри у службовій недбалості, яка могла призвести до аварії між станціями "Деміївська" та "Либідська". Очільника метрополітену відправили під цілодобовий домашній арешт. Його підозрюють у неналежному виконанні посадових обов'язків, яке призвело до розгерметизації тунелю.

Читай також: "Як просувається будівництво метро на Троєщину: в КМДА дали відповідь"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації