Турбота в кожній дії: NOVUS Online надав змогу допомагати тваринам

Турбота в кожній дії: NOVUS Online надав змогу допомагати тваринам Фото надане пресслужбою NOVUS

Мабуть, у кожного вдома є пакет із пакетами, який щодня тільки збільшується. А що якби цей не дуже потрібний пластик можна було перетворити у добру справу? 

Cервіс доставки NOVUS Online дає таку змогу! Компанія запустила важливу благодійну ініціативу "Екотурбота" для допомоги безпритульним тваринам. Усе, що українцям потрібно зробити, щоб долучитись до доброї справи, — це віддати на переробку порожні пластикові чи паперові пакети з NOVUS.  

З чого починалась "Екотурбота"

Ні для кого не секрет, що NOVUS — одна із прогресивних компаній, яка йде у ногу з часом та відповідає на запити суспільства. Мережа супермаркетів впроваджує і масштабує чимало благодійних проєктів. А у непростий для України час NOVUS запустив власний сервіс доставки товарів по Києву та області, яким можна скористатись завдяки сайту NOVUS.online

Саме ця опція стала початком нового важливого проєкту — "Екотурбота". 

Анна Мацюк Керівниця електронної комерції NOVUS

Отримуючи замовлення, ми пакуємо всі товари відповідно до стандартів, відтак використовуємо більше пакетів, аніж це зробила б людина при покупці в супермаркеті. Звісно, ми намагаємось мінімізувати кількість використаного пластику та паперу, однак замовлень багато і всі вони мають доїхати охайно запакованими. Тому ми давно думали, як зменшити використання пакетів, але без шкоди для якості доставки.

Таким чином компанія відреагувала і на запит українців. Згідно з опитуванням NOVUS Online, 32% людей вважають недоліком велику кількість пакування в онлайн-замовленнях. Тому "Екотурбота" стала своєрідним способом розв'язання проблеми, адже людина може не лише не шукати пункти переробки пластику, а ще й долучитись до допомоги безпритульним тваринам, які так потребують нашої турботи.  

Наша головна ціль — це турбота про тварин. А друга мета "Екотурботи" — розширення наших екоініціатив. Це надзвичайно важлива справа, адже так ми не лише допомагаємо тваринкам, але й водночас дбаємо про екологію, — розповіла керівниця електронної комерції NOVUS Анна Мацюк. 

Для реалізації ініціативи NOVUS об'єднав зусилля із Благодійним фондом "Київські Хвостики", де на перетримці перебувають понад 160 котів та собак. Більшість тварин була евакуйована до Києва й області з деокупованих та прифронтових зон, відтак ці чотирилапі дуже потребують підтримки українців.

0 / 0

В Україні система допомоги безпритульним тваринам, на жаль, поки не налагоджена, як у Європі, тож пухнастики намагаються виживати просто неба. Завдяки таким фондам, як Kyiv Tails, котрі самостійно намагаються збудувати таку систему, тварини отримують життєво важливу допомогу, — розповідають у NOVUS Online. 

0 / 0
Кристина Івченко Керівниця PR-відділу у NOVUS

Загалом весь блок допомоги тваринам тримається на небайдужих людях. І для того, щоб це якось підтримувати, українці, котрі вважають цю проблему актуальною, можуть консолідуватися і допомагати фондам, що опікуються безпритульними котиками й собачками. В Novus.online є такі люди, яким не байдуже. Вони хочуть допомагати будувати систему підтримки тварин. 

До слова, "Київські Хвостики" — не лише притулок для котів та собак, але й команда людей, яка брала участь у рятувальних операціях, зокрема, після деокупації Київської області і руйнування Каховської ГЕС, звільнення Херсона тощо. Волонтери передають корм іншим благодійним організаціям, опікунам вуличних тварин у всій Україні та військовим, які мають чотирилапих побратимів.  

Як долучитись до допомоги тваринам 

Доєднатись до благодійного проєкту "Екотурбота" легко, потрібно лише виконати кілька простих дій:  

  1. Зібрати пакети NOVUS, які є у помешканні (адже вони пройшли аналіз і підлягають переробці). Це можуть бути як поліетиленові, так і паперові, з пошкодженнями чи абсолютно цілі, але чисті.
  2. Передати всі пакети кур'єру NOVUS.Online при отриманні нового замовлення. Кожен пакет, наданий в межах проєкту "Екотурбота", компанія спрямує на переробку, а всі вторговані кошти перерахують у благодійний фонд на закупівлю корму для котів та собак.
  3. Стежити на сторінці "Екотурботи" за кількістю зібраної допомоги для підопічних "Київських Хвостиків". 
Фото надане пресслужбою NOVUS

Робити добро — завжди актуально. Особливо зараз. "Екотурбота" — це простий спосіб нагодувати безпритульних котів та собак. Адже в кожного в шухляді є пакет з пакетами. До прикладу, я із задоволенням віддам ці пакети кур'єру NOVUS Online з розумінням того, що вони принесуть користь тим, хто дуже чекає на цю підтримку, — поділилась Кристина Івченко.  

За підрахунками NOVUS Online, достатньо віддати на переробку 40 пакетів, щоб 1 тваринка середнього розміру отримала денну порцію корму.  

У планах компанії додати ще одну опцію допомоги тваринам. Незабаром долучитись до ініціативи можна буде і в інший спосіб, придбавши спеціальні бокси на сайті. У кожній коробці буде не просто корм, але й частинка доброти та турботи, яку людина так передає чотирилапим. 

Фото надане пресслужбою NOVUS

Отже, робити добрі справи дуже легко. І українці в цьому переконались, адже, здавалось би, невеликі дії — чи то донати по кілька гривень, чи просто поширення інформації про благодійні ініціативи — переростають у велику допомогу тим, хто цього потребує. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

У Київському університеті Шевченка встановили рекорд з найшвидшого випуску книги - 412x412
Новини

Валентина Твердохліб

У Київському університеті Шевченка встановили рекорд з найшвидшого випуску книги

У київському транспорті можуть запустити оплату проїзду без валідатора - 412x412
Новини

Вероніка Кіреєва

У київському транспорті можуть запустити оплату проїзду без валідатора

Матір льотчика, якого нарекли привидом Києва, стала військовою капеланкою - 412x412
Новини

Валентина Твердохліб

Матір льотчика, якого нарекли привидом Києва, стала військовою капеланкою

"Київводоканал" відключає воду боржникам: як відновити послугу - 412x412
Новини

Вероніка Кіреєва

"Київводоканал" відключає воду боржникам: як відновити послугу

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації