У ДБР розглядають три версії смертельної авіакатастрофи на Житомирщині

У ДБР розглядають три версії смертельної авіакатастрофи на Житомирщині Фото: ДБР

У ДБР розглядають три версії причин авіакатастрофи, яка сталася у Житомирській області: технічна несправність літаків, помилка пілотів, порушення організації польотів.

Авіакатастрофа
Фото: ДБР 

Про це заявила радниця із комунікацій ДБР Тетяна Сап'ян в етері національного телемарафону.

Вона зазначила, що наразі розслідування ще проводиться, до нього будуть долучати фахівців із Генштабу ЗСУ та командування Повітряних Сил. Попередня кваліфікація — порушення правил польотів або підготовки до них. Однак слідство розглядає ще три версії.

Авіакатастрофа
Фото: ДБР 

Що стосується версій... слідство розглядатиме такі, як технічна несправність літаків, помилка пілотів. Третя версія — порушення при організації здійснення польотів, —  зазначила Сап'ян.

Тетяна Сап'ян також заявила, що аби підтвердити будь-яку версію, необхідно провести чимало експертиз. Зокрема, судово-медичну, дешифрування чорних скриньок, комплексну судову авіаційно-технічну експертизу.

Авіакатастрофа
Фото: ДБР 

За попередньо встановленими обставинами є відомості про те, що катастрофа відбулася внаслідок зіткнення двох літаків під час здійснення маневру розвороту. Це та інформація, що ми отримали сьогодні вранці від наших слідчих, — розповіла радниця з комунікацій ДБР.

У ДБР також звертаються до очевидців авіакатастрофи та просять телефонувати на гарячу лінію відомства й надавати всю наявну інформацію.

Авіакатастрофа
Фото: ДБР 

Нагадаємо, жахлива авіакатастрофа сталася 25 серпня на Житомирщині. Під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39. Внаслідок авіатрощі загинули троє пілотів. Серед них — відомий пілот 40-ї бригади тактичної авіації на позивний "Джус". 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації