У ДТЕК попередили киян про можливе застосування графіків відключень світла

У ДТЕК попередили киян про можливе застосування графіків відключень світла Фото: unsplash.com

У ДТЕК "Київські електромережі" попередили жителів столиці про можливе застосування графіків відключень електроенергії. Про під час брифінгу це повідомив гендиректор компанії Денис Бондар.

Він розповів, що весняні атаки росіян на енергооб'єкти в Україні призвели до критичного стану української енергосистеми. Тож, якщо обстріли електростанцій продовжуватимуться, а споживання електроенергії буде високим, у Києві можуть почати обмежувати її постачання.

У випадку підвищеного попиту споживання електричної енергії з урахуванням тих пошкоджень на мережі, що є сьогодні, маємо ймовірність застосування графіків, якщо далі буде обстріл наших енергооб'єктів, — заявив Бондар.

Він додав, що наразі графіки віялових відключень у Києві не застосовуються. 

У випадку, якщо відключення світла все ж будуть, ДТЕК розробив нові графіки. Споживачів розділили на шість груп замість трьох, як було минулої зими. Це дозволить оптимально проводити відключення, а киянам — більш чітко розуміти, коли в них не буде світла.

Також компанія планує повідомляти про застосування графіків через застосунок "Київ Цифровий". Сповіщення приходитимуть за пів години до відключення світла та за пів години до його повернення.

Щоб мінімізувати ризик відключень, Бондар закликав киян економити електроенергію, особливо у пікові години навантаження, з 19:00 до 22:00.

Раніше "ТиКиїв" з'ясовував, наскільки тяжкими є наслідки атаки на Трипільську ТЕС у Київській області та що може чекати на Київщину у разі продовження обстрілів.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації