У Голосіївському парку рясно квітнуть первоцвіти — фото

У Голосіївському парку рясно квітнуть первоцвіти — фото Фото: фейсбук-сторінка Голосіївського парку

У Голосіївському парку Києва можна помилуватися первоцвітами. Вони вже рясніють на галявинах. Про це повідомили на офіційній сторінці Голосіївського парку в фейсбуці.

У Голосіївському парку рясно квітують первоцвіти — фото
Фото: фейсбук-сторінка Голосіївського парку

Першими зацвіли підсніжники. Щоб зберегти первоцвіти, що внесені до Червоної книги України, співробітники парку контролюють всі відомі місця зростання цього виду та відшукують нові. В перші дні квітня завдяки небайдужим представникам громадськості фахівці дослідили нову популяцію підсніжника в ярах біля Китаївського водотоку. Це — нині одна з найбільших відомих популяцій цього виду в парку.

У Голосіївському парку рясно квітують первоцвіти — фото
Фото: фейсбук-сторінка Голосіївського парку

Після підсніжника вже почала квітувати низка інших весняних рослин, які створюють мальовничі калейдоскопи в лісі. Зокрема, ряст ущільнений, якого зараз найбільше. Починає розпускатися і ряст порожнистий, який квітне різними кольорами, та фіалка запашна. Розкрила свої бутони і медунка темна, якої також багато у весняному килимі.

У Голосіївському парку рясно квітують первоцвіти — фото
Рясти. Фото: фейсбук-сторінка Голосіївського парку

Доповнюють гаму кольорів жовті анемони та зірочки. В більш вологих місцях ярів вражає своїм мереживом жовтяниця черговолиста.

У Голосіївському парку рясно квітують первоцвіти — фото
Жовті анемони. Фото: фейсбук-сторінка Голосіївського парку

Працівники парку зазначають, що всі первоцвіти мають коротке життя. Надземні частини цих рослин живуть лише протягом кількох тижнів, а решту року рослини перебувають у вегетативному стані у вигляді бульб, цибулин чи кореневищ. Квіти зникають дуже швидко, але встигають накопичити поживні речовини, щоб знову розквітнути наступної весни. Тому краще намилуватися їхнім буянням у лісі, а не зривати для букетів.

Якщо ви зірвете первоцвіт — він не буде стояти у вазі, тому що більшість з цих квітів має дуже тонкі та крихкі стебла, які не здатні ефективно поглинати воду після того, як квітку зірвано. І майже для всіх видів первоцвітів потрібні специфічні умови (певний рівень вологості, температури або світла), які майже неможливо відтворити в домашніх умовах. Тому просимо всіх відвідувачів лісу дбайливо ставитися до нашої чудової природи, не зривати первоцвіти, не порушувати правил поведінки в лісі та вимог природоохоронного законодавства! – звертаються до відвідувачів парку.

У Голосіївському парку рясно квітують первоцвіти — фото
Зірочки жовті. Фото: фейсбук-сторінка Голосіївського парку

Раніше "ТиКиїв" писав про столичні інстаграмні локації для весняних фото. Де можна зробити атмосферні знімки – читай у нашій підбірці.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації