У Києві облаштували ще одну смугу громадського транспорту: приватним авто там їздити заборонено

У Києві облаштували ще одну смугу громадського транспорту: приватним авто там їздити заборонено Фото: "ТиКиїв"/Ігор Кузнєцов

На вулиці Михайла Максимовича у Голосіївському районі столиці облаштували ще одну виділену смугу громадського транспорту. Про це повідомляє Департамент транспортної інфраструктури КМДА.

На цій вулиці встановили відповідні дорожні знаки та нанесли дорожню розмітку. Завдяки впровадженню таких виділених смуг громадський транспорт тут рухатиметься швидше. Також зменшиться інтервал руху автобусів та тролейбусів, що дозволить перевезти більше пасажирів за коротший час, не збільшуючи кількість рухомого складу.

Фото: kyivcity.gov.ua

Нагадаємо, виділені смуги громадського транспорту призначені для руху автобусів, тролейбусів та маршрутних таксі. Також ними можуть користуватися велосипедисти та офіційно зареєстровані автомобілі таксі.

Фото: kyivcity.gov.ua

А от приватним авто заборонено рухатися цими смугами, порушення цих правил тягне за собою адміністративну відповідальність за ч. 3 ст. 122 КУпАП та штраф у 680 грн.

Нагадаємо, у липні нові смуги громадського транспорту облаштували на чотирьох столичних вулицях. Також у планах комунальників — облаштувати такі смуги до кінця року на проспекті Леся Курбаса та вулиці Євгена Сверстюка. А у 2025 році виділені смуги з'являться на проспекті Науки та вулиці Якуба Коласа.

Читай також: "На Кільцевій дорозі облаштовують велодоріжку"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації