У Києві оцифрують об'єкти культурної спадщини

У Києві оцифрують об'єкти культурної спадщини Фото: "ТиКиїв"

Громадська організація "Україна Інкогніта" допоможе оцифрувати об'єкти культурної спадщини Києва. Відповідний меморандум про співпрацю організація підписала з Департаментом охорони культурної спадщини КМДА. Про це повідомили на сайті КМДА.

Громадська організація "Україна Інкогніта" збирає дані про історичні пам'ятки України вже не перший рік. Нині вони готові взяти на себе оцифрування об'єктів культурної спадщини і на території Києва. Тобто ми матимемо цифрові копії — тривимірні моделі об'єктів наших пам'яток. В умовах війни, коли ворог руйнує цивільну інфраструктуру, нерідко під обстріли потрапляють і пам'ятки нашої історії та архітектури. Така співпраця допоможе нам, як мінімум, не втратити зруйноване. Крім того, оцифрування об'єктів розширить можливості розвитку туристичного потенціалу столиці, — прокоментувала підписання меморандуму директорка Департаменту охорони культурної спадщини Марина Соловйова.

В Україні з початком повномасштабної війни стали дедалі частіше вдаватися до методу оцифрування пам'яток. Зокрема, в Києві раніше оцифрували Софійський собор, а також Києво-Печерську лавру. Це допоможе зберегти пам'ятки і в разі їхнього руйнування повністю їх відтворити.

Раніше "ТиКиїв" писав, що у столиці відкриють офіс Агентства з розвитку. Детальніше про це читай тут.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації