У Києві проведуть наймасштабніші в Україні дні адопції тварин

У Києві проведуть наймасштабніші в Україні дні адопції тварин Фото: "ТиКиїв"/Ольга Кононенко

Наступного місяця, 5 та 6 жовтня, в Міжнародному виставковому центрі відбудеться наймасштабніший в Україні захід з адопції тварин. Про це повідомив заступник голови КМДА Володимир Прокопів.

Дні адопції у МВЦ вже вдруге в цьому році організовує Київська міська лікарня ветеринарної медицини спільно з відомими притулками Києва та області. Минулого разу завдяки цьому заходу вдалося прилаштувати понад 130 безпритульних тварин. Цього разу організатори сподіваються, що ще більше собак та котів зможуть знайти новий дім.

Через повномасштабну війну кількість собак та котів, які залишилися без домівок, постійно зростає. Йдеться як про евакуйованих із прифронтових територій тварин, так і тих, хто опинився в притулку, бо їхні власники пішли воювати, — каже Володимир Прокопів.

За його словами, як і минулого разу, на відвідувачів днів адопції у МВЦ чекає насичена програма. Зокрема, на заході влаштують благодійний ярмарок з товарами для домашніх улюбленців. Кошти від продажу продукції спрямують на допомогу безпритульним тваринам.

Також заплановані безплатні тренінги від ветеринарів і кінологів. Експерти надаватимуть поради щодо адаптації тварин до нової домівки, розповідатимуть про першу допомогу тваринам і склад базової аптечки для них.

Крім того, кияни, які вже мають собак і котів, на заході зможуть зареєструвати своїх улюбленців у Реєстрі домашніх тварин.

А ветеринари проводитимуть безплатні стерилізації та вакцинації від сказу тварин внутрішньо переміщених осіб, військовослужбовців та їхніх сімей, людей з інвалідністю та пенсіонерів. Для цього потрібно пройти попередню реєстрацію (кількість місць обмежена).

До заходу також можуть долучатися волонтери та малі притулки для тварин. Реєстрація триватиме до 25 вересня за посиланням.

Нагадаємо, що також цими вихідними на столичному ВДНГ проведуть AdoptMe Days. Там можна буде познайомитися з підопічними притулків для тварин і знайти для себе нового пухнастого друга. 

Читай також: "В Україні запровадять електронні ветпаспорти та реєстр домашніх тварин: подробиці"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації