У Києві рятуватимуть озеро Синє: що заплановано

У Києві рятуватимуть озеро Синє: що заплановано Фото: вікіпедія

Кияни стурбовані станом озера Синє, що на Виноградарі. Воно різко стало міліти й вже майже повністю висохло.

Люди неодноразово зверталися до влади з проханням врятувати водойму. Щоб обговорити подальші плани дій щодо відновлення озера, з громадою зустрівся генеральний директор КП "Плесо" В'ячеслав Савицький. Про це повідомили на сайті КМДА.

Ми маємо розроблений фахівцями проєкт, яким передбачається розчистка озера Синє, відновлення його гідрологічного режиму через відкриття підземних джерел і наповнення водою природним шляхом. Цей проєкт потребував проходження цілої низки бюрократичних процедур, зокрема, отримання експертної оцінки впливу на довкілля, погодження Держагентства водних ресурсів і Держслужби геології та надр. Отримавши всі необхідні документи, ми розпочинаємо пошук виконавця робіт, — повідомив В'ячеслав Савицький.

У Києві рятуватимуть озеро Синє: що планують робити
Фото: КМДА

У разі відсутності форс-мажорів роботи з розчищення озера розпочнуться за три тижні. Головна мета зараз — наповнити озеро водою. Після цього будуть проведені роботи з благоустрою. Вони фінансуватимуться зі спеціального фонду, кошти з якого можуть спрямовуватися виключно на природоохоронні заходи.

Раніше спеціалісти встановили причини обміління озера. Фахівці дійшли висновку, що вони мають природний і техногенний характер. До природних належать — підвищення температури повітря, зростання випаровування води та замулення джерел живлення. До причин техногенного характеру належить, зокрема, водопониження внаслідок будівництва житлового масиву та автомобільних доріг, що стали штучною перешкодою для підземних і поверхневих вод.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації