У Києві шукають локацію для нового екопроєкту — створення "живої" стіни

У Києві шукають локацію для нового екопроєкту — створення "живої" стіни Фото: facebook.com/oleksandr.voznyy

Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА підшукує локацію, на якій можна буде реалізувати "зелений" проєкт зі створення так званих живих стін. Про це повідомив очільник департаменту Олександр Возний.

Він розповів, що нещодавно до столичної влади звернулася шведська компанія, яка є лідером скандинавського ринку зі створення "живих" стін, та запропонувала допомогу зі створення такої стіни у Києві. 

Керівник компанії дуже вболіває за Україну і хоче у такий спосіб підтримати наш з вами дух незламності, — каже Возний.

Компанія візьме на себе усі витрати з облаштування "зеленої" стіни зі справжніми рослинами, тож з міського бюджету гроші на цей проєкт витрачати не будуть. 

Наразі Департамент захисту довкілля шукає ідеальне місце для створення "живої" стіни й вирішив звернутися по допомогу до киян. 

Якому будинку, на вашу думку, вона пасуватиме найбільше? — запитує посадовець.

Це має бути локація у центральних районах міста, а доступ до стіни має бути відкритим для усіх. Також важливо, щоб стіни будівлі були міцними та витримували навантаження 100 кг на кв. м, а сама будівля не була пам'яткою архітектури. 

Свої пропозиції з адресами та фото підходящих під проєкт будівель можна писати у коментарях до допису Возного. Він обіцяє опрацювати усі варіанти.

Нагадаємо, у Києві запрацював просвітницький проєкт "Стріткод", що розповідає про людей, чиїми іменами названі вулиці столиці. Мета проєкту — розповісти історії цих постатей та цікаві факти з їхнього життя.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації