У Києві відкрили центр підтримки для людей з ігровою залежністю

У Києві відкрили центр підтримки для людей з ігровою залежністю Фото: freepik.com

У Києві відкрився спеціалізований центр соціально-психологічної підтримки для людей з ігровою залежністю "Простір життя. Life Space". Про це повідомили у пресслужбі Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей.

Центр створили, щоб надавати комплексну соціальну, психологічну та юридичну допомогу людям із ризиком ігрової залежності, а також їхнім сім'ям та близьким. Крім того, тут проводитимуть наукові та освітні проєкти у сфері профілактики лудоманії.

Робота центру буде заснована на проєкті державного стандарту соціальної послуги "Соціально-психологічна реабілітація осіб з ігровою залежністю", розробку якого зараз завершують фахівці спілки "Центр відповідальної гри" разом з Міністерством соцполітики та Національною соціальною сервісною службою.

У КРАІЛ кажуть, що також ведуть активну профілактичну діяльність для підвищення рівня обізнаності щодо можливих ризиків від участі в азартних іграх.

Ігрова залежність, як і будь-яка інша, може серйозно впливати на життя людини та її оточуючих. Саме тому надання соціально-психологічних послуг у спеціалізованих центрах є важливим елементом запобігання ігровій залежності, — кажуть там.

Обмеження грального бізнесу

Зазначимо, що петиція до президента із закликом обмежити роботу онлайн-казино, опублікована 29 березня, менш ніж за добу зібрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів. 

Автор петиції, військовослужбовець Павло Петриченко, розповів, що гральний бізнес завдає значної шкоди українській армії. Адже багато військових "підсіли" на азартні ігри, які для них є чи не єдиним способом впоратися зі стресом.

Непоодинокі випадки, коли ігрозалежні військовослужбовці витрачають на ігри все своє грошове забезпечення та беруть мікрокредити, цим заводячи себе та свої сім'ї в "боргову яму", або ж здають в ломбарди дрони та тепловізори, чим завдають шкоди не лише собі, але і побратимам, — зазначає Петриченко.

Він додає, що гральний бізнес часто користується такою вразливістю, навмисне спрямовуючи свою рекламу на військовослужбовців та "відбілюючи" свою діяльність благодійними пожертвами на ЗСУ.

Нагадаємо, медичний сервіс Helsi провів дослідження психологічного стану українців. Згідно з його результатами, майже половина українців потребують психотерапевтичної підтримки через стрес, викликаний війною. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації