Майже половина українців потребують психотерапевтичної підтримки — дослідження

Майже половина українців потребують психотерапевтичної підтримки — дослідження Фото: freepik.com

Майже 50% українців потребують психотерапевтичної підтримки через стрес, викликаний війною. Про це свідчать результати дослідження, проведеного медичним сервісом Helsi у межах місяця ментального здоров'я.

Опитування проходило у додатку Helsi та містило низку запитань про рівень психічного здоров'я, а також про досвід роботи з психотерапевтами та психологами.

На питання "Чи маєте ви досвід звернення за психотерапевтичною допомогою?", позитивно відповіли майже 54% опитуваних. Однак 46% респондентів не намагалися покращувати свій психологічний стан за допомогою психотерапевта. 

Основними причинами, через які користувачі звертались за психотерапевтичною допомогою, були: 

  • відчуття тривоги або стресу — 64,3%;
  • депресія та відсутність настрою — 59,5%;
  • труднощі з адаптацією до змін у житті — 21,4%;
  • проблеми у відносинах — 19%.

Водночас дослідження свідчать, що прослідковується позитивна динаміка щодо зниження рівня стресу. Так, 24% опитаних зазначили, що приділили роботі з психотерапевтом хоча б місяць. Ще 21% респондентів консультувалися зі спеціалістом до шести місяців, а 14%  робили це понад рік. 

У Helsi нагадали, що держава впровадила послугу з надання психологічної допомоги українцям на рівні "первинки". Лікарі можуть надавати психологічну допомогу у закладах, де діє пакет "Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги". Звернутися до спеціаліста можна онлайн чи прийти на консультацію особисто.

Нагадаємо, ніч на 31 березня Україна перейде на літній час. У КМДА дали кілька порад стосовно того, як адаптуватися до переведення годинників і мінімізувати його вплив на здоров'я.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації