У Києві відновили меморіальну дошку Булгакову

У Києві відновили меморіальну дошку Булгакову Фото: facebook.com/bulgakovmuseuminkyiv

На Андріївському узвозі відновили меморіальну дошку письменнику Михайлу Булгакову. Про це повідомили працівники столичного Музею Булгакова.

Вранці 28 червня невідомі ретельно зафарбували червоною фарбою меморіальну дошку на будівлі музею. Це сталося, коли на Андріївському узвозі були стабілізаційні відключення світла. Тепер її перефарбували в бронзу й повернули на місце.

За словами представників музею, це далеко не перший випадок вандалізму. У 1991 році дошку облили червоною фарбою, пізніше її було пофарбовано у чорний колір. Наприкінці травня 2023 року дошку вдруге було облито червоною фарбою. 

Колектив музею прийняв рішення зберегти сліди цих дій з метою донести до українського суспільства просту думку: історію треба вивчати, а не відкидати. Коментар щодо цього випадку зайняв окреме місце в експозиції музею. У такому вигляді дошка проіснувала рівно один рік й один місяць, — розповіли працівники музею.

Меморіальна дошка Булгакову на будинку за Андріївським узвозом, 13 є однією з найвідоміших у Києві. Авторство її належить скульптору Кущу та архітектору Кравчуку. Дошку встановлено 1982 р., за 7 років до створення літературно-меморіального музею Булгакова.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що київські музейники виступають проти руйнування пам'ятника Михайлу Булгакову.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації