Київські музейники виступають проти руйнування пам'ятника Михайлу Булгакову

Київські музейники виступають проти руйнування пам'ятника Михайлу Булгакову Фото: вікіпедія

У Києві тривають дискусії стосовно надбання і пам'яток, пов'язаних з письменником Михайлом Булгаковим. Український інститут національної пам'яті визнав його символом російської імперської політики.

Також у Києві набрала необхідну кількість голосів петиція щодо усунення імені Михайла Булгакова з публічного простору. Понад 6 тис. киян виступили за те, аби прибрали пам'ятник Булгакову та меморіальну дошку на його честь.

Водночас столичні музейники закликають не руйнувати бронзовий пам'ятник Булгакову. Якщо ж Київрада проголосує за його знесення, вони просять знайти для скульптури інше місце. Цю думку публікує видання "Великий Київ" з посиланням на директорку Музею Булгакова — Людмилу Губіанурі.

Це не просто якась пам'ятка, його робив київський скульптор Микола Рапай. Наше єдине побажання, щоб десь, в якомусь культурному просторі, цей пам'ятник зберігся, щоб йому знайшлося місце, — каже очільниця музею.

Раніше голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович пропонував перенести пам'ятник Булгакову у внутрішній двір музею або зробити його частиною експозиції. Та, за словами директорки музею, зробити це неможливо.

На території музею ми не можемо більш нікуди його поставити, тому що це загрожує самому будинку. У дворі — це нереально, бо це ж не тільки наш простір, але й ресторану поряд, і це буде недоречно. Можуть виникати бажання знову з ним щось зробити, — сказала Людмила Губіанурі.

Раніше "ТиКиїв" писав, що тепер буде з музеєм Булгакова в Києві. Чи планують його закривати — читай у нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації