Чи приберуть з Андріївського узвозу скульптуру кота Бегемота з роману Булгакова

Чи приберуть з Андріївського узвозу скульптуру кота Бегемота з роману Булгакова Фото: фейсбук Василя Татарського

Український інститут національної пам'яті визнав письменника Михайла Булгакова символом російської імперської політики. Це означає, що тепер всі об'єкти, названі на його честь, розцінюються як пропаганда імперської політики Росії.

Оскільки Михайло Булгаков був киянином, у столиці є пам'ятники і меморіальні дошки в місцях, що пов'язані з його життям. Також у столиці є локації, що стосуються роману Булгакова "Майстер і Маргарита". Зокрема, на Андріївському узвозі є відома скульптура кота Бегемота. Яка доля чекає на ці об'єкти повідомив голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович в інтерв'ю "1+1".

За словами Антона Дробовича, бронзовий пам'ятник Михайлу Булгакову перенесуть у внутрішній двір однойменного музею. Скульптуру також можуть зробити частиною експозиції. Меморіальні дошки ж залишаться, адже вони не є пропагандистськими. Та з них все ж можуть зняти охоронний статус.

Що стосується скульптури кота Бегемота, то цей персонаж не є символом російського імперіалізму і не підпадає під заборону. Тому залишиться на місці.

Раніше "ТиКиїв" писав, що тепер буде з музеєм Булгакова в Києві. Чи планують його закривати — читай у нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації