У Києві запустили Recycle — кур'єрський сервіс для вивозу сортованих відходів

У Києві запустили Recycle — кур'єрський сервіс для вивозу сортованих відходів Фото: Recycle

У Києві почав працювати сервіс із вивезення сортованих відходів Recycle. За допомогою застосунку можна викликати кур'єра, який доставить пакунок у пункт прийому вторсировини.

Шлях від ідеї до стартапу, який вже працює, зайняв у команди розробників два роки. Поки що Recycle працює тільки на території столиці, та згодом засновники планують запустити сервіс і в інших містах.

Застосунок Recycle вже можна завантажити в App Store та Google Play. Роботу сервісу супроводжує команда менеджерів та розробників. 

Зараз складні часи для України, та на мою думку питання екології завжди на часі. Завдяки застосунку Recycle, кожна людина сортуючі відходи в себе вдома, цим робить внесок у чистоту навколишнього середовища, — каже власниця та СЕО Recycle, Ксенія Устименко. 

СЕО Recycle Ксенія Устименко
Фото: Recycle

Як замовити вивіз відходів

Замовити вивіз сортованого сміття в Recycle настільки ж просто, як замовити таксі. Для цього треба створити замовлення у застосунку, а потім додати фото та опис, користуючись підказками.

Кур'єри Recycle приймають тільки ті відходи, які можуть переробляти в Україні. Перелік таких відходів та детальну інструкцію можна знайти у застосунку. 

Наступний крок — визначитись з ціною, яку замовник готовий заплатити за вивіз. У сервісі є калькулятор вартості замовлення, орієнтуючись на який, клієнт сам пропонує суму, яку він готовий заплатити кур'єру. Кур'єр також може запропонувати свій варіант винагороди. Далі, курʼєр приїжджає за пакунком і везе його у пункт прийому вторсировини. 

Також у Recycle є ще дві цікаві опції: безкоштовний вивіз та викуп відходів кур'єром. Щоб ними скористатись, потрібно накопичити достатню кількість відходів, і тоді кур'єру буде вигідно заробити на перепродажі вторсировини.

Куди кур'єри вивозять відсортовані відходи

Кур'єри забирають відходи у клієнта та доставляють їх до спеціалізованих пунктів прийому вторсировини, які перевірені Recycle. Вже звідти їх везуть на переробку.

Кожен пункт прийому має свій прайс, за яким він купує сортовану сировину. Тобто кур'єру вигідно здати відходи, бо таким чином він отримує додатковий прибуток.  

До того ж Recycle є система контролю роботи кур'єрів. Ті мають надсилати фото- чи відеозвіти менеджеру по кожній заявці, як підтвердження, що вони дійсно доставили пакунок у певний пункт прийому. Якщо кур'єр порушує цю умову, то співпрацю з ним припиняють. 

Recycle
Фото: Recycle

Є у Recycle і соціальна складова — розробники сервісу створили мапу пунктів прийому вторсировини для кожного.

Прямо у застосунку ми створили мапу пунктів, які приймають вторсировину у різних районах Києва. А вже незабаром будуть пункти в інших містах України. І будь-яка людина може скористатися цією мапою, якщо хоче здавати вторсировину самостійно та отримувати за це гроші, — каже Ксенія Устименко.

Дізнатись більше про Recycle можна на сайті сервісу.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Великдень на Київщині: чи діятиме комендантська година та які заходи безпеки передбачені - 412x412
Новини

Валентина Твердохліб

Великдень на Київщині: чи діятиме комендантська година та які заходи безпеки передбачені

У київському транспорті можуть запустити оплату проїзду без валідатора - 412x412
Новини

Вероніка Кіреєва

У київському транспорті можуть запустити оплату проїзду без валідатора

Матір льотчика, якого нарекли привидом Києва, стала військовою капеланкою - 412x412
Новини

Валентина Твердохліб

Матір льотчика, якого нарекли привидом Києва, стала військовою капеланкою

"Київводоканал" відключає воду боржникам: як відновити послугу - 412x412
Новини

Вероніка Кіреєва

"Київводоканал" відключає воду боржникам: як відновити послугу

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації