У Київраді допустили часткове закриття червоної гілки, якщо підтвердять аварійність мосту Метро

У Київраді допустили часткове закриття червоної гілки, якщо підтвердять аварійність мосту Метро Фото: Wikimedia Commons

Червону гілку київського метро можуть частково закрити на ремонт, якщо експертиза підтвердить аварійний стан мосту Метро.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив голова постійної комісії Київради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності Андрій Вітренко.

За його словами, протягом останніх двох років було відомо, що міст перебуває у досить "втомленому" стані. Проте тільки у цьому році у бюджет заклали кошти на його капітальний ремонт.

Два роки на це ніхто не звертав уваги, просто констатували такий факт. Якщо покаже експертиза, що міст Метро треба буде закривати, зараз виділені кошти на розробку проєктно-кошторисної документації, на створення відповідних пошукових робіт, — каже Вітренко.

Він зазначає, що у випадку, якщо експертиза підтвердить, що міст дійсно перебуває в аварійному стані і є небезпечним, його доведеться закрити на ремонт.  Водночас посадовець вважає такий сценарій "апокаліптичним".

Ми всі розуміємо, яке значення мають мости для міста Києва, що їх катастрофічно не вистачає. Це стратегічні об'єкти для пересування не лише громадян. У нас в країні воєнний стан, який пов'язаний з певними обмеженнями і необхідністю ресурсного забезпечення діяльності Сил оборони. Тому це страшна подія, яка може статися будь-якої миті, — наголосив Вітренко.

Раніше очільник "Київського метрополітену" Віктор Брагінський визнав, що міст Метро знаходиться у важкому стані та потребує ремонту, але запевнив, що ситуація з ним не є критичною для інфраструктури метро. 

Нагадаємо, 8 грудня екстрено закрили рух тунелем метро між станціями "Деміївська" та "Либідська" для термінового ремонту прогону, що почав підтікати.

На час перекриття частини "синьої" гілки запустили додаткові маршрути громадського транспорту. А на Либідській площі внесли зміни в організацію дорожнього руху.

Крім того, між станціями "Теремки" та "Деміївська" почав працювати човниковий рух поїздів, а від "Деміївської" до "Либідської" можна дістатися новим тимчасовим автобусом № 60.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації