У київському метро проведуть масштабне позапланове обстеження тунелів на всіх гілках

У київському метро проведуть масштабне позапланове обстеження тунелів на всіх гілках Фото: kyivcity.gov.ua

"Київський метрополітен" збирається провести масштабне позапланове обстеження ділянок тунелів на усіх трьох гілках підземки. Про це йдеться у тендерному оголошенні на порталі Prozorro.

Згідно з тендерною документацією, мають обстежити ділянки перегінних, станційних та службових тунелів столичного метро загальною довжиною 3,7 км. На червоній гілці метро обстежать 300 метрів тунелів, а на синій та зеленій — по 1,7 км. Обстеження будуть проходити у нічний час, коли поїзди підземки не курсують: з 1:10 до 4:40.

Підрядник має провести фотофіксацію наявних пошкоджень та дефектів у конструкціях, обстежити тунельну оправу на визначених ділянках, провести геофізичні дослідження стану ґрунту навколо тунелів, визначити міцність конструкцій тунелів у найбільш ризикових зонах та скласти прогноз динаміки зміни стану тунелів.

За результатами обстеження підрядник складе звіт з оцінкою технічного стану тунелів, переліком дефектів, обґрунтуванням причин їх виникнення та аналізом їх подальшого впливу на стан тунелів, а також зі своїми рекомендаціями щодо необхідності проведення капремонту. 

Тендер відбувся 23 квітня. Очікувана вартість робіт становила 13,1 млн грн, проте на аукціон подалися кілька учасників, які запропонували виконати роботи за меншу суму.

Мінімальну ціну у 3,4 млн грн запропонувало ТОВ "Архбудзем". "Київський метрополітен" попросив компанію обґрунтувати аномальну низьку ціну робіт, тож поки рішення про оголошення її переможцем конкурсу ще не прийняте. 

Нагадаємо, на аварійній ділянці між стаціями метро "Деміївська" та "Либідська" будівельники розкрили тунель. Ремонт тепер перейшов на наступний ключовий етап. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації