У КМДА розповіли, коли відновлять будівництво метро на Виноградар

У КМДА розповіли, коли відновлять будівництво метро на Виноградар Фото: facebook.com/Autostrada.company

Активну фазу будівництва метро на Виноградар мають розпочати вже в жовтні цього року. Про це повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор.

Напередодні Київський метрополітен уклав договір на продовження робіт із будівництва Сирецько-Печерської лінії підземки в напрямку житлового масиву Виноградар. Роботи виконуватиме ТОВ "Група компаній "Автострада". Ця компанія зараз відновлює аварійного тунелю між станціями "Либідська" та "Деміївська".

За словами Кандибора, умови нового договору не передбачають передплати. Компанія виконуватиме роботи власним коштом, і вже після перевірки якості виконаних робіт державною експертизою за них заплатять.

Очільник Департаменту транспортної інфраструктури додав, що наразі потрібно зафіксувати незавершені роботи, а також передати будівельні майданчики й обладнання новому підряднику. Зараз триває оформлення дозвільних документів.

Після цього, орієнтовно в жовтні, розпочнуться будівельні роботи. Основний обсяг припаде на 2025 рік, — повідомив Кандибор.

За його словами, 30% робіт уже виконані. І за належного фінансування метро на Виноградар можуть добудувати за 30 місяців. Однак терміни будівництва можуть продовжитися через війну, інфляцію й людський фактор. Якщо підрядник відставатиме від строків, до нього застосують штрафні санкції.

Нагадаємо, у грудні 2023 року Київський метрополітен у судовому порядку розірвав договір з попереднім підрядником будівництва метро на Виноградар — Київметробудом. Причиною стали незадовільні терміни виконання робіт. Зараз у судовому порядку вирішується питання щодо стягнення частини попередньої оплати, використання якої не підтверджено відповідними актами, і штрафних санкцій.

У 2024 році платформі публічних закупівель Prozorro провели тендер на продовження будівництва метро на Виноградар. Нова вартість робіт становить майже 13,8 млрд грн.

Читай також: "Замість будувати метро на Виноградар підрядник поклав гроші на депозит: тепер він віддасть Києву 139 млн грн"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації