У КМДА відповіли на петицію про встановлення захисних екранів на платформах метро

У КМДА відповіли на петицію про встановлення захисних екранів на платформах метро Фото: "ТиКиїв"/Ігор Кузнєцов

Директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор відповів на петицію, в якій просили встановити захисні екрани на платформах станцій столичного метро.

У зверненні, яке створили на початку липня, просили встановити на платформах станцій бар'єри, що могли б запобігти падінню пасажирів на колії метро. Адже останнім часом подібні випадки почастішали, а встановлення захисних екранів підвищило б загальний рівень безпеки в підземці.

Проте у своїй відповіді Кандибор зазначив, що зараз реалізувати прохання "не вбачається можливим" із кількох причин. По-перше, станції підземки проєктували та будували відповідно до норм, які не передбачають встановлення захисних екранів чи інших подібних систем. А по-друге, облаштування таких систем не передбачено чинними нормами ДБН.

Щоб реалізувати петицію, за словами посадовця, потрібно розв'язати низку питань:

  • внести відповідні зміни в ДБН для можливості встановлення захисних екранів або інших конструкцій на станціях метро;
  • визначити, чи можливо технічно встановити захисні конструкції на станціях, враховуючи особливості кожної з них, та визначити їхній тип. Зазначається, що захисні екрани можуть звузити ширину посадкової платформи, закрити штуц-лінію, звузити шляхи руху та евакуації пасажирів, а також завадити їхньому вільному перебуванню на платформі;
  • впровадити на усіх трьох лініях київського метро систему автокерування поїздів, яка "потребує докорінної зміни наявної системи" руху поїздів. Нова система потрібна, зокрема, для того, щоб потяги гальмували на станціях з великою точністю, а проходи у захисних екранах відчинялись тільки після прибуття поїзда та його повної зупинки;
  • виділити гроші з бюджету на виконання усіх цих заходів. Адже реалізація петиції "вимагає значних витрат з бюджету міста Києва".

Водночас Кандибор запропонував встановлювати  огороджувальні системи на платформах нових станцій, що тільки будуються або будуть будуватися (зокрема, на станціях четвертої Подільсько-Вигурівської лінії метро). Але тільки за умови, що відповідні зміни внесуть у ДБН. 

Нагадаємо, нещодавно на сайті Київради зареєстрували петицію із проханням зберегти старовинну будівлю на вулиці Грушевського, поряд з Хрещатиком, яку хочуть знести заради будівництва десятиповерхового готелю. 

Читай також: "Між "Либідською" та "Деміївською" пройшов перший пробний поїзд"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації