У Мінцифрі закликають українців збирати дрони вдома: як цьому навчитися

У Мінцифрі закликають українців збирати дрони вдома: як цьому навчитися Фото: facebook.com/mykhailofedorov.com.ua

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров закликав українців долучитися до створення FPV-дронів удома і, таким чином, допомогти військовим. Навчитись збирати безпілотники можна на спеціальному онлайн-курсі.

Федоров розповів, що під час повномасштабної війни уряд спростив умови для виробників дронів, що дало старт їх масовому виробництву. А поки виробництво розвивається, і компанії набирають обертів, українці можуть їм допомогти.

Наприклад, навчитися, як удома зібрати семидюймовий FPV-дрон, можна за допомогою інженерного курсу "Народний дрон" від проєкту Victory Drones та компанії Vyriy. Слухачі курсу отримають доступ до лекцій і перелік компонентів, інструментів і матеріалів, які потрібно придбати для створення дрона. Також в них буде доступ до спільноти інженерів, де можна радитися й ставити запитання, та Zoom-конференції з лекторами.

Збираєте FPV — надсилаєте інструкторам Victory Drones. Після цього безпілотник проходить перевірку якості збірки й випробування з вагою. Якщо тест успішний — дрон передадуть військовим, — пояснив Федоров.

Курс стартуватиме кожні два тижні, а навчання є повністю безоплатним. Для участі потрібно попередньо зареєструватися за посиланням.

За словами Федорова, учасники попередніх курсів вже передали військовим понад 100 безпілотників. З них більш як 80% надійшли на перевірку до інструкторів Victory Drones у робочому стані, і тільки близько 20% потребують доопрацювання.

Нагадаємо, у Києві за 2023 рік навчання з підготовки до національного спротиву пройшли близько 20 тисяч людей. Навчання проходять за різними напрямами та мають різну тривалість.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації