У парку Партизанської слави висадили 50 дубів Шевченка

У парку Партизанської слави висадили 50 дубів Шевченка Фото: facebook.com/darn.kievcity.gov.ua

У столичному парку Партизанської слави висадили 50 так званих дубів Шевченка. Про це повідомили у КП УЗН Дарницького району.

Там розповіли, що сіянці цих дерев були зібрані з Дуба Шевченка, в якому Тарас Григорович ховав свої малюнки. Ймовірно, йдеться про один з трьох тисячорічних дубів у селі Будище на Чернігівщині, де юний Кобзар служив козачком у місцевого пана Енгельгардта. За переказами, у дуплі одного з них він ховав малюнки від пана.

У парку Партизанської слави висадили 50 дубів Шевченка
Фото: facebook.com/darn.kievcity.gov.ua

Напередодні столичні зеленбудівці разом зі співробітниками Державної екоінспекції долучилися до екологічної акції "Шевченко єднає Україну" та висадили півсотні дубів у парку Партизанської слави. Акцію проводять в межах президентської програми "Зелена Країна".

Цей захід не лише вшанування пам'яті великого поета, а й спроба поєднати зусилля для збереження нашого довкілля, — зазначили у КП УЗН Дарницького району.

У парку Партизанської слави висадили 50 дубів Шевченка
Фото: facebook.com/darn.kievcity.gov.ua

Зазначимо, що у межах програми "Зелена Країна" планують протягом п'яти років висадити в Україні мільярд нових дерев. 

Нагадаємо, у парковій частині на території двору Червоного корпусу КНУ ім. Шевченка відкрили "Місце Тиші" — простір пам'яті про загиблих у війні студентів та курсантів університету. У новому просторі висадили молоді туї та калини, які підібрали співробітники ботсаду КНУ.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації