У Пущі-Водиці знесуть 100-річну дачу і побудують ЖК

У Пущі-Водиці знесуть 100-річну дачу і побудують ЖК Фото: pragmatika.media

Київська міська рада ухвалила рішення передати в оренду ділянку в Пущі-Водиці, на якій розташована 100-річна дача, і побудувати там житловий комплекс. Відповідний документ опубліковано на сайті Київради. 

Згідно з рішенням, ділянка на вулиці Миколи Юнкерова, 34 передається в оренду на п'ять років Олександрі Горбачовій з метою "будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку". За проголосувало 73 депутати.

Поряд — на вулиці Миколи Юнкерова, 37 — вже будують ЖК Hvoya. Це має бути житловий комплекс бізнес-класу на 173 квартири. Згідно з інформацією на офіційному сайті з продажу нерухомості, у цьому комплексі у травні 2024-го роботи ще тривали. 

0 / 0

Замовником цього ЖК є фірма "Пуща Білдінг", а генеральним підрядником — компанія "Альянс Профіт". У 2021 році активісти ГО "Київська Пуща" хотіли скасувати дозвіл на роботи від Державної архітектурно-будівельної інспекції та зупинити зведення ЖК. 

Будівництво об'єкта у вигляді 4-поверхових багатоквартирних будинків на 173 квартири з підземним паркінгом на 98 машиномісць може назавжди та невідворотно змінити не тільки стан вказаної земельної ділянки, яка відповідно до Генерального плану міста Києва до 2020 року відноситься до земель чинної рекреаційної забудови, але й історичний ареал та природний ландшафт курорту Пуща-Водиця, який є невідновлювальним природним ресурсом та об'єктом охорони культурної спадщини, — заявляли активісти.

Суддю просили зупинити будівельні роботи. Однак служитель Феміди відмовився це робити.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що залишки історичної Садиби Барбана хочуть "втиснути" в новобудову.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації