У школах Київщини працюватимуть офіцери освітньої безпеки: що вони робитимуть

У школах Київщини працюватимуть офіцери освітньої безпеки: що вони робитимуть Фото: відділ комунікації поліції Києва

До кінця січня в понад 400 українських школах почнуть працювати офіцери освітньої безпеки. Це стосується навчальних закладів, наближених до зони бойових дій і поблизу російського та білоруського кордонів. Йдеться про Волинську, Дніпропетровську, Житомирську, Запорізьку, Київську, Миколаївську, Рівненську, Сумську та Чернігівську області. Про це повідомили на офіційній сторінці Міністерства внутрішніх справ України в фейсбуці.

Наразі навчання проходять чинні правоохоронці. Вони заступатимуть на службу в школах у межах проєкту "Офіцери служби освітньої безпеки". Згодом їх замінять офіцери СОБ, які пройдуть відбір та відповідну підготовку.

Офіцери Служби освітньої безпеки — це не охоронці, а фахівці з питань безпеки в освітньому закладі. До їхніх повноважень входитиме пропускний режим, комунікація з екстреними службами і реагування на правопорушення.

Мета проєкту — захистити дітей у школах під час війни та створити безпекове середовище після її завершення.

Раніше "ТиКиїв" писав, що в п'яти дитсадках столиці створили нові укриття на 900 дітей. В яких закладах з'явилися сховища та який вигляд вони мають — дивись у нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації